Akademickými Mistry České republiky jsou Sásková a Průdek!

Akademickými Mistry České republiky jsou Sásková a Průdek!

Datum vydání: 14.09.2020

Akademickými Mistry České republiky v olympijském cross country se pro rok 2020 stali jezdci Tereza Sásková a Matěj Průdek!

Akademický národní šampionát v olympijském cross country se uskutečnil v rámci finálového závodu ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru v Praze Libuši.

Na přírodní hravé a fyzicky náročné trati se nejvíce dařilo úspěšným reprezentantům České republiky, Tereze Sáskové (Vysoká škola finanční a správní/ROUVY Specialized Cycling Team) a Matějovi Průdkovi (Masarykova univerzita/Multicraft MTB Team).
 
Tereza Sásková vybojovala mistrovský trikot díky bezchybné jízdě a konstantnímu, velmi vysokému tempu, které se jí dařilo udržet po celý závod.  Na stupně vítězů Terezu doprovodily, po velmi dobrých výkonech, Veronika Kubínová (Západočeská univerzita v Plzni/MS Bike Academy) a Denisa Knapková (Univerzita Palackého Olomouc/OPLT Cycling).  
 
Souboj mužů o akademický titul nabídnul opravdovou bitvu. Až do půlky závodu se na čele pohybovala velmi rychle jedoucí skupina šesti jezdců se všemi favority. Matěj Průdek rozhodnul závod výborně načasovaným nástupem v náročném výjezdu, kde se mu podařilo získat náskok na své hlavní soupeře z Vysoké školy ekonomické v Praze, Samuela Jirouše a Jaromíra Skálu (oba ROUVY Specialized Cycling Team), který poté udržel až do cíle.  
 
Výsledky:

Muži:

1.       Průdek Matěj 1997 Masarykova univerzita Multicraft MTB team
2.       Jirouš Samuel 2000 Vysoká škola ekonomická v Praze ROUVYSpecialized Cycling team
3.       Skála Jaromír 1998 Vysoká škola ekonomická v Praze ROUVY Specialized cycling team
Ženy:
 

1.       Sásková Tereza 2000 Vysoká škola finanční a správní ROUVY Specialized cycling team
2.       Kubínová Veronika 1997 Západočeská univerzita v Plzni MS Bike Academy Racing
3.       Knapková Denisa 1998 Univerzita Palackého v Olomouc Oplt Cycling
 
Celkové výsledky: www.prahamtb.cz  a www.skcpraha.cz.

Foto: Barbora Klap, Zdroj: TZ SKC Praha

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí