Akademickými Mistry ČR jsou Zatloukal a Šafářová!

Akademickými Mistry ČR jsou Zatloukal a Šafářová!

Datum vydání: 04.06.2023

Bikový víkend ŠKODA Pražského MTB poháru přilákal stovky bikerů. 

Třetí a čtvrté kolo ŠKODA Pražského MTB poháru na Zličíně přilákalo na start stovky bikerů z celé republiky i ze zahraničí. V rámci sobotního programu se Akademickými Mistry České republiky stali Jan Zatloukal (Moravská univerzita Olomouc/Nutrend Specialized Racing) a Zuzana Šafářová (Jihočeská univerzita/Rouvy Specialized).
 
Čeští reprezentanti do 23 let, Jan Zatloukal a Zuzana Šafářová dominovali hlavním kategoriím mužů a žen v sobotním programu ŠKODA Pražského MTB poháru na Zličíně a zároveň slavili i ceněné tituly českých akademických mistrů pro rok 2023. Závody byly velmi dramatické. 
 
V kategorii mužů se krátce po startu odpoutal Jan Zatloukal od dvojice pronásledovatelů, kterou tvořili Lukáš Elčkner (VŠ Newton/Jaroslav Kulhavý Cycling Team) a Josef Kunášek (VŠ polytechnická Jihlava/Bikepart Cycling). Zatímco Jan Zatloukal si svůj náskok kontroloval až do cíle, za ním se rozpoutala opravdová cyklistická bitva o akademické stříbro a bronz. Nástupem v závěru posledního kola se na druhou příčku probojoval Lukáš Elčkner a pozici si udržel, bronz si ze Zličína odváží Josef Kunášek. 
 
Zajímavostí je, že Jan Zatloukal se svým vítězstvím stal už trojnásobným úřadujícím mistrem naší země. Po mistrovských titulech v kategorii U23 a Short tracku mu nově náleží i trikot pro nejlepšího akademika České republiky.   
 

Mezi ženami se souboj o mistrovský dres odehrával od prvních do posledních metrů mezi dvěma českými reprezentantkami do 23 let, Zuzanou Šafářovou a Anetou Novotnou (Česká zemědělská univerzita v Praze/Aspire Opportunity Brno). Více sil měla v posledních metrech závodu Zuzana Šafářová a mimo prestižního dresu české akademické šampionky si jako všichni medailisté odváží i šanci na zisk hodnotného stipendia. Třetí místo v sobotním závodě žen vybojovala ukrajinská reprezentantka Maria Orekhova (Decathlon Cycling Team) pro bronz v akademickém závodě si dojela čtvrtá v celkovém pořadí, Lucie Nedomlelová (Technická univerzita v Liberci/Czech MultiSport Coaching).
 
 
Teplé a slunečné počasí provázelo účastníky bikovým víkendem na Zličíně. Početná startovní pole všech vypsaných kategorií, ale i vysoký počet doprovodů a diváků potvrzoval, že Češi jsou sportovním a cyklistickým národem. O cenné body do celkového pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru se bojovalo od prvních do posledních metrů a bylo zajímavé sledovat, jak si dvoudenní zátěž na perfektně připravené, ale fyzicky náročné trati vybírá svou daň a způsobuje změny v pořadí, častokrát oproti teoretickým předpokladům.
  
Nedělnímu závodu mužů triumfoval týmový i reprezentační kolega Jana Zatloukala, Filip Konečný, který se vrací zpět do závodního světa po úspěšně zvládnutých maturitních zkouškách, ale zároveň už i jako novopečený student lékařské fakulty. Mezi ženami v neděli zvítězila, věkem teprve juniorka, Evelína Šedivá (Elimon Bicykl Team Ústí nad Labem). 
 
V soutěži týmů se po čtyřech závodech na první příčku posunul pražský Rexonix, pouhý bod za ním jsou Author Team Stupno a Cycling Academy Tábor. A vzhledem k tomu, že ŠKODA Pražský MTB pohár 2023 má před sebou už jenom jediný závod, budeme se mít ve finálovém závodě v neděli 3. září v Libuši opravdu na co těšit.  Na ceněné týmové zlato totiž může dosáhnout hned celá řada silných klubů.  
 
Výsledky 3. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru, sobota 3.6. na sportt.cz.
Výsledky 4. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru, neděle 4.6. na sportt.cz.
Výsledky Akademické Mistrovství České republiky na www.sportovniservis.cz.
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru na sportt.cz.
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru soutěž týmů na sportt.cz.
          
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2023 
• neděle 19. března - Motol  - Velká cena NUTREND SPECIALIZED 
• pondělí 1. května - Kbely  - Velká cena MČ Praha Kbely, Mistrovství Prahy, MČR neslyšících cyklistů 
• sobota 3. června - Zličín  - Velká cena Café Calabrone, Akademické MČR
• neděle 4. června - Zličín  - O pohár starostky MČ Praha Zličín 
• neděle 3. září - Libuš  - O pohár MČ Praha Libuš 
 
Zdroj: TZ pořadatelé, foto: Pavel Křikava

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí