Adel obhájil vítězství na HEAD Stolové hory

Adel obhájil vítězství na HEAD Stolové hory

Datum vydání: 14.05.2019

Filip Adel ovládl po sólové jízdě závod HEAD Stolové hory, který se uskutečnil v neděli 12. května v Machově. Mezi ženami slavila vítězství​ Barbora Průdková. 

Déšť a pět stupňů nad nulou vzýval odvážlivce k mountain bikingovému dobrodružství na závodu HEAD Stolové hory, který vedl kromě CHKO Broumovskem také polským národním parkem Stolové hory. Navzdory sychravému počasí si jezdci užili skvělé bikové trasy a také se kochali krásami zdejší přírody.

 
Trasu A na 72 kilometrů nejrychleji zdolal loňský obhájce vítězství Filip Adel, který si se svými zkušenostmi a náskokem 1:23 dojel pro vítězství před Michalem Kaněrou a o více jak 9 minut před Slovákem Tomášem Višňovským.


 
Mezi ženami slavila vítězství Barbora Průdková před týmovou kolegyní Lenkou Fridrichovou. Na stupních je doplnila Tereza Mathová.



Zábavné traily a výjezdy na česko-polské straně nechyběly ani na trase B. Tu mezi muži nejrychleji zajel juniorský mistr Evropy v cyklokrosu Lubomír Petruš, mezi ženami se radovala Jana Vtípilová.
 

 
Rodiny s dětmi vyrazily na osmnácti kilometrovou Nova jízdu. Ovšem i tam se projevil mezi dorostenci závodní duch. Za pouhých 45 minut se objevil v cíli pod skokanskými můstky vítězný Tomáš Procházka a
 o devět minut déle Tereza Schmidtová.
 
 
Chladné počasí neodradilo ani mladé naděje, které měly dětské závody Chupa-Chups zcela zdarma. Kategorie dětí od nejmenších na odrážedlech až po děti do 12 let si vychutnaly cyklistiku zcela netradičně. Nabité dětské startovní pole absolvovalo závody nedaleko areálu se stálým výhledem na skokanské můstky.
 
 
Osmi dílný seriál horských kol NOVA CUP pokračuje již 1. června premiérovým závodem ŠKODA AUTO Dolní Morava. Na výběr jsou tři trasy, od nejnáročnější po rodinnou Nova jízdu. V duchu hesla Skiareálu Dolní Morava „Hory zážitků“ se ponese i bohatý doprovodný program jak pro bikery, tak rodiny s dětmi.



Po závodě bude pro účastníky opět připravena tombola s hlavní cenou kolem značky HEAD. Účastníci se zde mohou těšit na vytříbenou cyklistiku, kterou si není těžké zamilovat. 
 
Na následující závody se účastníci mohou hlásit online za zvýhodněnou cenu. V rámci nabitého startovního balíčku bude mít každý možnost startovat na vybrané trase, obdrží teplé jídlo, pivo a limo z havlíčkobrodského pivovaru REBEL, kávu SEGAFREDO a účast v tombole.
 
Následující kalendář seriálu NOVA CUP 2019:
 
01. 06. – ŠKODA AUTO Dolní Morava
15. 06. – ŠKODA AUTO Sázava
03. 08. – SEGAFREDO Sahara Race
14. 09. – Harrachov (ČP XCM)
28. 09. – MITAS Gočárovy schody
05. 10. – ZP 211 Mikulov
29. 11. – Závěrečné vyhlášení
 
Podrobnosti na www.novacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí