ATT Investments vstupuje do nové sezóny v sedmnácti lidech s osmi nováčky

ATT Investments vstupuje do nové sezóny v sedmnácti lidech s osmi nováčky

Datum vydání: 10.11.2023

Na tradiční úvodní listopadový kemp ve Špindlerově Mlýně dorazilo všech sedmnáct cyklistů, s nimiž ATT Investments podepsal smlouvu na další sezónu. Mezi nimi osm nových tváří. Třetí příčka mezi evro​pskými kontinentálními týmy uplynulé sezóny je předpokladem ještě kvalitnějšího závodního programu.

Už potřetí hostil úvodní soustředění Amenity Resort. Od úterka do pátku bylo na programu především všeobecné seznamování včetně představení závodního programu. Co se týče pohybu, tradičně se nejezdilo na bicyklech, ale chodilo po horách. Bajky přijdou na řadu v prosinci na jižní Moravě.

Kdože se tedy v Krkonoších sešel?

Z letošní sestavy to byli Pavel Camrda, Tomáš Jakoubek, Jan Kašpar, Jakub Otruba, Jiří Petruš, Michal Schuran, Matúš Štoček, Daniel Turek a Márton Dina.

Jak vidno, Jakubu Otrubovi jeho námluvy s jedním Pro týmem a třemi World týmy nedopadly. O demotivaci ale nemůže být ani řeč. Jakub je podle jeho vyjádření odhodlán jít do přípravného období s ještě větším nasazením s cílem pokusit se o postup výš v dalším roce.

Co se týče nových tváří, tým je hodlá v následujících dnech postupně představit na sociálních sítích.

„Změny v sestavě tým oproti letošku podle mých odhadů zkvalitnily, což byl také cíl. A tím, že zůstal Jakub Otruba, vstupujeme do sezóny jednoznačně silnější,“ řekl šéf a majitel týmu Radim Kijevský.

Závodníci budou i v dalším roce sedlat bicykly Lapierre, opatřené vypletenými sety FFWD a osazené komponenty Shimano Dura Ace Di2. Letošní závodní modely přecházejí na pozici tréninkových bicyklů a modely 2024 se stanou závodními stroji. 

Dresy, které znovu vyrobí italská firma Alé, doznají pouze upgrade, takže změny nebudou výrazné. 

Závodní program je v podstatě hotov. Pochopitelně v průběhu sezóny může doznat změn, ale nikoli zásadních. Coby třetímu evropskému kontinentálnímu týmu v roce 2023 podle žebříčku UCI mají organizátoři závodů nejnižší kategorie povinnost umožnit start na těch závodech, o něž český tým projeví zájem. Což samo o sobě je nejpodstatnějším předpokladem zkvalitnění i závodního programu.

Nejprestižnější jsou pochopitelně závody vyšší než dvojkové kategorie. Letos jich tým absolvoval osm a v příštím roce by jich mělo být ještě více. V plánu jsou nově jedničkové etapové závody v Itálii, Francii a Rakousku, jakož i letošní v Estonsku, Chorvatsku i oba rumunské, samozřejmě také Czech Tour a Okolo Slovenska. Vedení týmu vyvíjí opětovně úsilí dostat se vedle Okolo Maďarska i na druhý etapový závod kategorie 2.Pro Okolo Slovinska. 

Změny nastaly i v řadách zaměstnanců. Do pozice jedničky ve funkci sportovního ředitele se posunul Jaromír Friede. Dalšími dvěma budou jednak vicemistr světa v cyklokrosu Petr Dlask, který tuhle pozici zastával už v předešlých letech, a pak nováček na této pozici, který týmem v předešlých letech prošel coby aktivní závodník, Vojtěch Řepa. Vojta je sice stále hodně mladý, ale jeho dvouapůlleté angažmá v Equipo Kern Pharma včetně účasti na španělské Vueltě mu zcela jistě propůjčují příznivou kvalifikaci pro výkon této funkce. Tým navíc najal nově trenérského specialistu.

Složení týmu, materiál, závodní program, podpůrný tým. To všechno nese známky minimálně stejné, ale spíše vyšší kvality než letos. 

Zbývá ještě dosadit atmosféru v týmu, speciálně mezi závodníky.

„Z prvních dojmů to vypadá, že atmosféra v týmu je nejlepší, jakou jsem dosud zažil,“ řekl k tomuto pro fungování týmu nikoli nepodstatnému fenoménu kapitán týmu Jiří Petruš.

Zdroj: TZ ATT Investments, foto: Filip Bezděk


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí