ATT Investments se chystá na Tour de Hongrie

ATT Investments se chystá na Tour de Hongrie

Datum vydání: 08.05.2023

Český kontinentální tým ATT Investments odstartuje ve středu 10. května do jednoho z vrcholů celé letošní sezóny, závodu Okolo Maďarska, který je zařazen do druhé nejvyšší kategorie závodů z kalendáře Mezinárodní cyklistické federace UCI.

Jde o jeden z vrcholů, ale zároveň rozjezd do programu nabitého především zahraničními závody v Německu, Francii, Dánsku, Lucembursku a Estonsku, který cyklisty ATT Investments čeká do konce května.

 

Od počátku sezóny je závod Okolo Maďarska deklarován jako jeden z vrcholů celé sezóny nejen pro ATT Investments, ale pro celou českou kontinentální scénu. 

Aktuálně máme v České republice tři Continental Teams a ty jezdí převážně závody dvojkové, tedy nejnižší kategorie UCI. Když už vyjedou na závod o kategorii výš, tedy tzv. jedničkové, jde už o nestandardní záležitost. Ale dostat se na závod ProTour, to už je pro kontinentální tým opravdovým svátkem. A právě Tour de Hongrie bude jediným závodem v celé letošní sezóně, kterého se zúčastní nějaký český kontinentální tým.
 

Upoutávce na tento závod se budeme věnovat v samostatném textu. Už teď ale můžeme prozradit, že se ho zúčastní devět World týmů a stejný počet ProTeams. A s nimi pouze tři Conti týmy, z nichž jedním je maďarský Epronex, a potom také národní výběr Maďarska. Účast ATT Investments je tedy jak vidno zcela mimořádná. 
 

Pochopitelně roli při akceptaci zájmu ze strany pořadatelů sehrál vedle výkonnosti a dlouhodobého aktivního závodního projevu týmu důležitou roli fakt, že tým angažoval jednoho z nejlepších maďarský závodníků současnosti Mártona Dinu. 
 

Ten také bude lídrem týmu pro tento závod. Společně s ním budou o úspěch usilovat i Jakub Otruba, Daniel Turek, Matúš Štoček, Jiří Petruš a Pavel Kelemen. 
 

Závod má pět etap, z toho tři mají vysoký potenciál skončit hromadným spurtem. A podle předběžné startovní listiny to vypadá, že se v Maďarsku sejde naprostá spurtérská špička reprezentovaná jmény jako je Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step), Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), Sam Bennett (Bora-hansgrohe) atd. Pro tým a konkrétně Pavla Kelemena to tedy bude skutečná zkouška ohněm.
 

Dvě etapy, třetí a čtvrtou z celkového počtu pěti, situovali maďarští organizátoři do náročného kopcovitého terénu a obě budou mít cíl na vrcholu obtížného stoupání. Tady přijde na řadu šance pro vrchaře a jezdce na celkové pořadí. V týmu ATT Investments tedy především pro Mártona Dinu a Jakuba Otrubu.
 

Dělat si naděje na nějaký pronikavý úspěch v mimořádné mezinárodní konkurenci včetně nejlepších světových týmů by zavánělo vzdušnými zámky, i když proč se takové myšlenky vzdávat ještě před započetím závodu a s definitivní platností. 

„Naším prvořadým cílem je dobrá prezentace týmu. To znamená aktivní pojetí závodu, chození do úniků a být prostě vidět. Lídry jsou Márton a Kuba a všichni uvidíme, jak se s mimořádnou konkurencí vypořádají. Umístění do TOP10 by bylo vrcholem našeho snažení. Do hromadných sprintů je připraven Pavel Kelemen, ale na startu bude skoro to nejlepší, co ve světě najdete, takže je spíše otazníkem, jak se Pavel dokáže popasovat s těmi úplně nejlepšími,“ upřesnil cíle týmu sportovní ředitel Petr Kaltofen. 

Souběžně s maďarským etapákem pojede druhá skupina o nadcházejícím víkendu dvě jednorázovky v Dánsku Grand Prix Herning a Fyen Rundt-Tour of Funen (oba 1.2) a zbylá část šestnáctičlenného kádru absolvuje závod ŠKODA CUP Českého poháru v silniční cyklistice v Kyjově.
 

Od 17. do 21. května čeká šestici ATT Investments účast na prestižním lucemburském Fléche du Sud (2.2) a 21. května druhý výběr závod Rund um Köln, jednorázový závod kategorie 1.1, při němž poměří síly s šesti týmy z nejvyšší World úrovně. S těmito zahraničními závody termínově koliduje domácí etapák RBB Tour, kam tedy bude moci ATT poslat jen omezený počet závodníků.
 

Květnový program pak zakončí dva etapové závody, jedoucí se ve stejném termínu a začínající 25. května. Jednak tříetapový francouzský Tour de la Mirabelle (2.2) a jedničkový Tour of Estonia (2.1), který má dvě etapy.

 

Zdroj a foto: TZ ATT Investments


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí