ATT Investments nabírá směr Španělsko

ATT Investments nabírá směr Španělsko

Datum vydání: 24.11.2023

Na úvodní listopadový kemp ve Špindlerově Mlýně navázalo v tomto týdnu druhé týmové soustředění, tentokrát v Penzionu Amenity v Horních Věstonicích.

Co se týče sportovních aktivit, vyplnily ho především tréninky na horských či gravel bicyklech. Od této chvíle se příprava začne přesouvat do příhodnějších klimatických podmínek, na pobřeží jihovýchodního Španělska.

Na jihu Moravy se sešla s jedinou výjimkou kompletní sestava pro rok 2024. K těm, kteří tvořili páteř soupisky v letošním roce, tedy Pavlu Camrdovi, Mártonu Dinovi, Tomáši Jakoubkovi, Jakubu Otrubovi, Jiřímu Petrušovi, Michalu Schuranovi a Danielu Turkovi se přidalo sedm z osmi nových tváří, kteří budou tým reprezentovat v následující sezoně.

Jde o dva závodníky přicházející z Elkov-Kasper Dominika Neumana a Filipa Řehu, z polského kontinentálního Voster ATS přestoupil Bartosz Rudyk a z ČEZ Cyklo Team Tábor Šimon Vaníček.

To jsou ti, kteří už v elitním pelotonu nabrali jisté zkušenosti. Druhou čtveřici tvoří mladí závodníci, z nichž tři ještě letos soupeřili v juniorské kategorii. Jde o 20 letého Matyáše Fialu z ČEZ Cyklo Team Tábor a z juniorů o Jana Bittnera z Mapei Merida Kaňkovský, Matthiase Schwarzbachera z italského CPS a Richarda Rišku z CK Epic Dohňany.

Na kempu chyběl kvůli závodnímu cyklokrosovému programu Matyáš Fiala a uvolněné místo alespoň pro tyto dny obsadil 19letý velmi nadějný cyklista z Ústeckého Centra Cyklistiky, s nímž tým výhledově počítá od sezony 2025, Alberto Carlo Monti.

Pojďme si nové posily stručně představit z hlediska jejich cyklistických předností.

Dominik Neuman je ročník 1995 a už toho má v sedle bicyklu dost za sebou. K jeho největším úspěchům z posledních let patří celkové 3. místo Okolo Ardén 2022 (2.2).

„Mojí předností jsou klasikářské závody s kratšími kopci, kde často rozhoduje pohyb v pelotonu a závodní cit. Dokážu se prosadit i ve sprintu zredukovaného pelotonu,“ charakterizuje sám sebe Dominik.

Polský závodník Bartosz Rudyk se narodil v roce 1998. Většinu svého dosavadního cyklistického života dával přednost dráze, odkud má několik medailí z evropských šampionátů v kategorii juniorů i U23. Poslední dva roky se jeho kariéra překlápí na silnici. Letos v dresu Voster ATS získal svá tři premiérová vítězství v závodech z kalendáře UCI.

„Moje největší síla je jednoznačně ve sprintu.“


Šimonovi Vaníčkovi bylo 1. října 24 let. Známý je především z cyklokrosových tratí. Letos vyhrál RBB Tour. „Mezi moje přednosti bych zařadil určitě techniku ve sjezdech a pak asi ještě slušnou koncovku v náročném závodě.“

 

Filipu Řehovi bude v březnu 23 let. Letos vyhrál maďarský etapový GP Gemenc (2.2). „Moje přednosti jsou asi časovky a celkově věci v tempu,“ říká o sobě Filip a my dodáváme, že to platí i pro kopcovitý terén.

Matyáš Fiala patří k současné české cyklokrosové špičce. V tomto roce v silničním Mistrovství České republiky U23 obsadil 3. místo.

„Mou hlavní předností jsou rychlé technické dojezdy a sprinty obecně.“

Jan Bittner je bratr známějšího Pavla. Letos opakovaně navlékal juniorský reprezentační dres, v Brilon Cupu, českém poháru juniorů, obsadil konečné 2. místo.

„Jsem dobrý tempař a dokážu i zasprintovat.“

Matthias Schwarzbacher je slovenské národnosti. Letos v dresu italského klubového CPS Professional Team, když předtím jezdil za Železiarne Podbrezová, vyhrál pět jednorázových závodů v Itálii a Francii, byl 2. na Mistrovství Slovenské republiky v silničním závodě, ale hlavně ovládl celkové pořadí na Mezinárodních dnech cyklistiky v Dubnici nad Váhom (2.Ncup).

„Mezi mé přednosti patří sjezd, časovka a klasikářský terén.“

Druhým nováčkem ze Slovenska je Richard Riška. V juniorské kategorii patřil stabilně do slovenské reprezentace. Na domácích tratích se dokázal prosazovat i mezi muži, mezi juniory neměl coby jezdec CK Epic Dohňany ve slovenském poháru v průběhu roku konkurenci, když z devíti závodů čtyři vyhrál a k tomu přidal další tři pódiová umístění.

„Jdou mi dobře především dlouhá stoupání, ať už prudší nebo táhlejší.“

Od prosince se příprava přesouvá do Španělska, ať už individuálně nebo při dalším týmovém soustředění. 

Oproti minulým rokům chci v přípravném období najet víc kilometrů v teple. Za tím účelem jsem si ve španělském Calpe pronajal byt a hodlám tam s menšími přestávkami strávit většinu přípravného období,“ plánuje nejúspěšnější závodník ATT Investments uplynulé sezony a třetí nejlepší evropský cyklista z kontinentální úrovně Jakub Otruba, o kterého jevily vážný zájem hned tři týmy z úrovně Pro, ale nakonec k přestupu nedošlo.

Myslím, že máme dobře vyvážený tým co se týče specializací. Jednu skupinu tvoří kluci tempaři, klasikáři, schopní přejet středně náročné kopce a v závěru ještě dobře vsadit. Takže by se mohli prosazovat na kratších etapácích hlavně v náročnější konkurenci ve Francii, kde chceme oproti letošní sezoně závodit o dost víc,“ charakterizuje Jakub složení týmu a pokračuje:

 „Sebe, Mártona Dinu, Karla Camrdu či Filipa Řehu počítám do skupiny, která by se naopak měla prosazovat v kopcovitějších etapových závodech. A pokud tyhle skupiny doplníme o nějakého mladého závodníka, bude to pro jejich rozvoj mimořádně přínosné.“

Zdroj a foto: TZ ATT Investments


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí