ATT Investments je druhým nejlepším evropským týmem!

ATT Investments je druhým nejlepším evropským týmem!

Datum vydání: 28.06.2023

Po národních šampionátech, které pomyslně přepůlily sezónu a na nichž jezdci tohoto českého kontinentálního týmu posbírali velkou porci UCI bodů, se posunuli v aktuálním žebříčku UCI na druhé místo mezi evropskými kontinentálními týmy.
 

Lepší je pouze rozvojový tým Jumbo-Visma. Na kontě mají už osm vítězství v závodech z kalendáře UCI, což je víc, než nashromáždili za předešlé tři roky dohromady.

V průběhu národních šampionátů České a Slovenské republiky, Maďarska a Estonska přidali jezdci ATT Investments do své sbírky celkem 321 bodů. 

Nejvíc 150 jich získal Matúš Štoček za vítězství jak v časovce, tak silničním závodě. Druhým nejvyšším počtem 90 bodů přispěl Márton Dina, 4. v časovce a 2. v silničním závodě s hromadným startem v mistrovství Maďarska. Jakub Otruba získal za vítězství v časovce 50 bodů.

K dnešní aktualizaci žebříčku UCI činí tedy zisk českého Conti týmu 721 bodů a ten ho řadí na 2. místo mezi evropskými týmy! A to je ve světě u UCI registrováno 175 Continental Teams, z toho víc jak polovina v Evropě.

Existuje tedy pouze jediný celek, který je na tom nyní v Evropě lépe. Záložní tým aktuálně podle rankingu UCI druhého nejlepšího týmu na světě Jumbo-Visma. Předčí český tým o 30 bodů.

Je dobré vědět, že rozvojové týmy provozují snad všechny špičkové týmy. A že tomu tak nebylo vždy. Jde spíše o trend posledních let.

Jejich organizace není vždy totožná, ale obecně jde o sestavy, kde převažují mladí talentovaní cyklisté, jimž se dostává na Conti úroveň minimálně nadstandardní podpory. Ty nejlepší týmy si vedle příležitostí pro domácí závodníky pak vyzobávají to nejlepší minimálně z Evropy. 

Ukažme si to na příkladu právě Jumbo-Visma. Jejich development tým má 15 závodníků ve věku 19 až 22 let. Z toho je 7 domácích, tedy Nizozemců, a zbylí se rekrutují z pěti cyklisticky vyspělých evropských zemí a jeden ze Spojených států. 

Šest z nich už má od příštího, resp. roku 2025 podepsáno do prvního týmu. Navíc řadu z nich používá nárazově hlavní tým na závody pro ně menšího významu, tzn. především jedničkové, jako je třeba Czech Tour, ale i o úroveň výše, tedy kategorie Pro. 

Takže to je úplně jiná liga ve srovnání s Conti týmy. O to víc vyniká aktuální postavení ATT Investments.

Body jsou dobré, ale víc vidět, a tudíž se víc cení vítězství, resp. umístění na pódiu. Tři tituly plus jedno druhé místo jsou určitě dalším důvodem k velké spokojenosti týmu ATT Investments.

Velký posun ATT Investments je tedy dobře vidět i na počtu vítězství. Do kontinentální úrovně se poprvé zapsal v roce 2020. V tom roce získal dvě výhry v závodech z kalendáře UCI. Padly na vrub Vojty Řepy, kterého i tyto výsledky katapultovaly do španělského ProTeams Kern Pharma. O rok později se tým sice dočkal pěti pódiových umístění a sedmi 4. míst, ale vítězství žádného. Loni se však urodilo třikrát. Postarali se o to Mika Heming a Tomáš Bárta. A také oni i na základě těchto výsledků odešli po sezóně o úroveň výš, konkrétně do švýcarského Tudor Pro Cycling, resp. španělského Caja Rural.

Letos má ATT Investments v polovině sezóny na kontě už 8 vítězných zářezů! Jsou dílem celého týmu, ale nejvýš na pódiu stáli 3x Márton Dina, 2x Jakub Otruba a Matúš Štoček a 1x Tomáš Jakoubek.

Předpokládejme, že tohle není konečná bilance týmu v letošním roce. Na to, aby přidali další úspěchy, mají závodníky, zázemí i program. Určitě přiměřené sebevědomí, a pokud pozorujete tým víc zblízka, i týmovou soudržnost. 

Od zítřka startují v Polsku na tradiční Solidarnosci, následuje v první dekádě července jedničkový Sibiu Tour a závodní kolotoče se bude poté roztáčet až do října s vrcholy na mistrovství světa, Czech Tour, Okolo Slovenska atd. 
 
Zdroj: TZ ATT Investments


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí