52 evropských národů se utká ve 12 sportovních odvětvích

52 evropských národů se utká ve 12 sportovních odvětvích

Datum vydání: 02.08.2018

Nová éra evropského šampionátu odstartovala včerejším slavnostním zahájením na náměstí George Square v Glasgow.

“Jedná se o největší událost ve Velké Británii od roku 2014, kdy Glasgow hostilo Commonwealth Games," nechal se slyšet ředitel šampionátu Colin Hartley.

Hartley vysvětluje, že jde o první ročník šampionátu, jenž je ojedinělý v tom, že zaštiťuje šest respektive sedm sportovních disciplín najednou. Partnerským oganizátorem akce je i město Berlín, kde se současně odehraje evropský šampionát v atletice. Současně se jedná i o první propojení cyklistických disciplín jako je dráha, silnice BMX a MTB.
 
V Glasgow se představí reprezentanti cyklistiky, plavání, veslování, triatlonu, golfu a gymnastiky. V tomto složení by se měla akce opakovat každé čtyři roky.
 
V souvislosti s kapacitou ubytovacích míst si pořadatelé pochvalují, že se jim podařilo pokrýt veškeré požadavky, aniž by pro tuto příležitost budovali speciální ubytovací zařízení.
 
Úvodní den evropského šampionátu zahájila dráhová cyklistika kvalifikací Týmové stíhačky. Ačkoliv byl velodrom Sira Chrise Hoye tentokrát bez českých zástupců, v pátek tomu tak již nebude. Dopoledne se představí čeští reprezentanti na dráze v Týmovém sprintu. Družstvo nastoupí do rozjížděk ve složení Tomáš Bábek, Pavel Kelemen a David Sojka. Následovat bude Scratch žen, kde se ukáže Jarmila Machačová. Ve večerním programu se o medailých rozhodne v Týmovém sprintu, ale také ve Scratchi mužů. Zde se na start s českou trikolorou postaví Daniel Babor.
 
Televizní přenos z Evropského šampionátu v Glasgow můžete sledovat na stanici Eurosport.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí