23. ročník sázavského závodu přilákal stovky cyklistů

23. ročník sázavského závodu přilákal stovky cyklistů

Datum vydání: 12.06.2023

Několik stovek cyklistických nadšenců se zúčastnilo pátého závodu Prima CUP, kterým byl ČEZ Sázava. 

 

Tradiční bikový závod, kterému náleží třiadvacetiletá historie, si užili jak malí, tak velcí závodníci.  Mezi dominanty tohoto závodu patří start pod bývalým benediktýnským klášterem z 11. století, který se nachází u břehu řeky Sázavy, po které je toto město pojmenováno.

 

Středočeská pahorkatina, na jejímž území se závod konal, se s přehledem postarala o kvalitní výškové metry a to na všech trasách, které měřily 80, 40 a 16 km.
 

 

Sázava nás přivítala dopolední dešťovou přeháňkou, která stihla závodníky osvěžit ještě před samotným startem a v průběhu závodu, kdy už slunce pěkně hřálo, na závodníky čekalo osvěžení v podobě brodu přes řeku Sázavu, který si užili závodníci na všech třech trasách.
 

 

Kompletní sadu medailí si odvezl team D2 Mont Merida, když na nejdelší 80 kilometrové trase A mezi muži zvítězil Filip Rydval v čase 3 hodiny 16 minut, druhý v pořadí se umístil jeho týmový kolega Karel Hník s časem 3 hodiny a 19 minut a ve stejných barvách si třetí příčku se ztrátou 4 minut na vítěze vybojoval Jan Strož.
 

 

Z žen pak na nejvyšší stupínek vystoupala Milena Kalašová K3 Performance s časem 4 hodiny a 6 minut. Téměř půl hodiny po vítězce dojela Andrea Maťhová GHOST Team a odvezla si tak stříbrnou medaili. A třetí příčku s časem 4 hodiny a 51 minut obsadila Ivana Pavlíková Bike-life Brno.

 

Na trase B, jež byla o polovinu kratší a měřila 40 km, se stal vítězem Marek Foltýn Bakako Nová Paka, na druhém místě skončil Lukáš Procházka ML Tuning - cyklotrener.com a bronz si převzal Radek Hořák z týmu Unlimited KM Trading CZ.

 

Na stejně dlouhé trase si zlato na krk pověsila Michaela Matoušková  BTK Euro Bike Praha, stupínek níž pak doplnila Nikola Vágnerová Expres Tufo Team Kolín a třetí byla Nikola Zárybnická Rouvy Specialized.
 

 

Na Prima jízdě si mohly, jak už je na Sázavě zvykem, porovnat síly i tváře TV Prima v čele s moderátorem Petrem Vágnerem. Mezi muži se na této 16 km trase nejlépe umístil Vojtěch Rada Rexonic Kovo Praha. Z žen to byla Viktorie Čecháková BSK Juniors Team, kdo si odvezl zlatou medaili.

 

Samozřejmě nelze zapomenout na nejmenší účastníky, kteří se také ze všech sil prali o cenné kovy a nejen o ty. Krom želízka na krku si také mohli odnést spousty krásných cen od partnera Pompo. A i pro ty, kteří neskončili na stupních vítězů, byla připravena bohatá tombola.

 

Již za necelý měsíc a to od 6. do 8. července se uskuteční partnerský závod MTB Trilogy. Jedná se o tříetapový závod horských kol a enduro, pro které je typický náročný profil tratě a velké množství singletreků. Na třídenním závodě MTB Trilogy si můžete prověřit své bikerské schopnosti a zároveň objevit krásy okolí Broumovska a Teplických skal, kde se na trailech budou odehrávat nejdůležitější momenty závodu. Tři dny, tři různé trasy. Všechny nebo pouze jedna etapa. Máš na to? Tak neváhej a přihlas se právě teď.

 

Informace o seriálu Prima CUP na www.iprimacup.cz.
 
Foto: Jan Brychta a Jakub Caha


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí