Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole

Datum vydání: 01.05.2024

Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.



Colnago tvrdí, že nové kolo G4-X navazuje na model G3-X z roku 2019, ačkoli přebírá některé rysy z aerodynamiky závodního kola V4Rs.

Světlá výška plášťů se zvýšila ze 42 mm na 45 mm a kolo přebírá integrovaný kokpit CC.01 ze silničního kola C68, což podtrhuje snahu Colnaga o optimalizaci aerodynamiky.

Technologie

Colnago G4-X 2024 je vybaveno řadou pokročilých technologií, které zvyšují výkon a komfort jezdce. Mezi tyto technologie patří nově navržený rám, který je lehčí a pevnější než předchozí modely. Tento rám je navržen tak, aby maximalizoval aerodynamiku a zároveň poskytoval vynikající tuhost a odolnost.




Technické specifikace

  • Rám: Monocoque carbon.
  • Vidlice: Karbonová, externí vedení.
  • Ložiska hlavového složení: ACROS ss 42x52x7mm - 40x52x7mm.
  • Sedlovka: Karbonová, 0.15 offset, “D-tvar”.
  • Náboje: Průměr: 12 mm. Délka 100 mm (P) - 142 mm (Z).
  • Kola: FULCRUM RAPID RED 900 DB.
  • Pneumatiky: PIRELLI CINTURATO 700-40C.



Design a estetika

Estetika Colnago G4-X je stejně působivá jako jeho technické specifikace. Kolo má elegantní a moderní design, který je dostupný v několika barevných variantách. Každý detail, od rámu po komponenty, byl pečlivě navržen a vyroben s ohledem na estetiku a funkčnost.



 

Nové a revoluční funkce

  • Větší prostor pro pneumatiky: G4-X nyní podporuje pneumatiky až do šířky 45 mm, což je zvýšení oproti předchozímu limitu 42 mm. Toto zvýšení prostoru pro pneumatiky umožňuje jezdcům používat širší pneumatiky pro lepší trakci a komfort na náročném terénu.
  • Plně interní vedení kabelů: G4-X má plně interní vedení kabelů, což zlepšuje aerodynamiku a estetiku kola.
  • Nový středový složení: Kolo nyní používá standard T47 pro středové složení, což je vylepšení oproti předchozím modelům.
  • Kompatibilita s 1x nebo 2x převodovými soupravami: G4-X 2024 je kompatibilní s elektronickými i mechanickými 1x nebo 2x převodovými soupravami.
  • Nová sedlovka a upínání sedlovky: Kolo má novou sedlovku ve tvaru “D” a upravené upínání sedlovky, které je navrženo tak, aby lépe odolávalo vyšším točivým momentům a zaručovalo stabilitu a bezpečnost během intenzivní jízdy mimo silnici.
  • Aerodynamické optimalizace: Nový model přebírá některé aerodynamické prvky z silničních kol Colnago, jako je integrovaný kokpit CC.01 a profilování trubek inspirované modelem V4Rs.
 

Tyto nové a revoluční funkce činí z Colnago G4-X 2024 skutečně výjimečné kolo, které je připraveno splnit požadavky nejnáročnějších cyklistů. Bez ohledu na to, zda se chystáte na závod, dlouhou jízdu nebo jen rychlý výlet po místních stezkách, G4-X je připraveno vás tam dopravit s výkonem a stylem, který očekáváte od značky Colnago.





Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Colnago


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nová sada SRAM Red AXS má novou ergonomii, vylepšené řazení a nižší hmotnost
16.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
SRAM představil svůj nejnovější model cyklistické sady, SRAM Red AXS 2024. Tento model přináší řadu vylepšení a inovací, které posouvají hranice toho, co je možné od cyklistické sady očekávat.
Přilba Catlike Yelmo Mips
16.05.2024 | Kategorie: ostatní
Nový model Catlike Yelmo MIPS zvyšuje svůj výkon díky osvěženému designu.
Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
» více novinek a videí